Auto polijsten

Wanneer de lak van je auto dof oogt of vol zit met krassen, is het aan te raden om je auto te laten polijsten. Glimcleaning is een professioneel autopoetsbedrijf. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in het reinigen en polijsten van auto’s.

Auto polijsten in Den Bosch

Glim Cleaning is een professioneel autopoets en car cleaning bedrijf. Wij hebben geen eigen locatie, maar polijsten aan huis. Het voordeel hiervan is dat je niet naar ons toe hoeft te komen en niet hoeft te wachten tot je auto klaar is.

Wij zijn gevestigd in Den Bosch en zijn daarom voornamelijk in en rondom Den Bosch actief. Wanneer je in een straal van 20 kilometer van ‘s-Hertogenbosch woont, hoef je geen voorrijkosten te betalen. Woon je verder weg dan betaal je 50 cent voorrijkosten per gereden kilometer.

Wanneer auto polijsten?

Na verloop van tijd is het onvermijdelijk dat de glanzende lak van je auto langzaam doffer en doffer begint te worden. Daarnaast is de kans groot dat er op den duur kleine beschadigingen ontstaan doordat je bijvoorbeeld langs een tak hebt gereden of met je sleutelbos een krasje hebt gemaakt in de autolak. Op het moment dat je auto er dof uitziet en/of er kleine krassen te zien zijn, is het een goed idee om je auto te laten polijsten.

Wat is polijsten?

De betekenis van polijsten is simpel. Het bovenste laagje van de autolak wordt licht opgeschuurd. Door het schuren wordt de bovenste laag van de lak als het ware verwijderd waardoor er een nieuwe laag zichtbaar wordt. Deze nieuwe laag is weer helemaal egaal en daarom glanst de auto weer als nieuw.

Waarom een auto laten polijsten?

Het is sterk aan te raden om niet zelf je auto te polijsten, maar dit altijd te laten doen door een professional. Het opschuren van een autolak is namelijk een hele precieze klus. Teveel wegschuren kan bijvoorbeeld leiden tot blijvende schade.

Ook wanneer het opschuren niet gelijkmatig gebeurd, zal het eindresultaat niet mooi zijn. Tot slot moet het polijsten met een geschikt polijstmiddel en professionele polijst set gebeuren om een optimaal resultaat te bereiken.

Auto laten polijsten door Glim Cleaning

Wij van Glim Cleaning zijn gespecialiseerd in het verzorgen van auto’s. Je kunt bij ons niet alleen je auto laten reinigen, maar ook laten polijsten. Wij gaan op zeer secure wijze te werk.

Allereerst maken we het exterieur van de auto grondig schoon waardoor zelfs het meest hardnekkige vuil verwijderd wordt. Daarna beginnen wij de polijstbehandeling. Auto’s polijsten doen wij met een hoogwaardig polijstmiddel en de juiste hulpmiddelen.

Wat zijn de voordelen van polijsten door Glim Cleaning?

Het laten polijsten van je auto door Glim Cleaning heeft meerdere voordelen. Hieronder staan een aantal pluspunten op een rij:

  • Wij polijsten op locatie waardoor je niet zelf naar ons toe hoeft te komen
  • Wij maken gebruik van professionele producten voor een optimaal resultaat
  • Wij bieden een scherpe prijs-kwaliteitverhouding
  • Wij polijsten met de hand in plaats van machinaal voor een precies resultaat

Auto polijsten prijs

Wanneer je benieuwd bent hoeveel het kost om je auto te laten polijsten door Glim Cleaning kun je een kijkje nemen op onze pagina onder het kopje pakketten. Op deze pagina vind je namelijk de actuele prijzen van al onze pakketten. Daarnaast vind je onderaan de pagina ook de actuele prijzen van onze extra opties waaronder een polijstbehandeling valt.

Auto koplampen polijsten

Net als de autolak kunnen ook de koplampen in de loop der tijd dof worden. Vooral wanneer de auto vaak bloot wordt gesteld aan uv-straling, wordt de helderheid van het glas op den duur slechter. Wanneer het glas van de koplampen niet meer glashelder is, is het belangrijk om actie te ondernemen.

In het donker rijden met doffe koplampen is namelijk gevaarlijk omdat je daardoor minder goed zicht hebt op de weg. Bovendien kunnen zeer doffe koplampen zelfs een reden zijn voor een APK-afkeuring.

Koplampen auto polijsten kosten

De actuele prijzen van al onze behandelingen kun je terugvinden op onze website onder het kopje pakketten. Op deze pagina worden eerst onze pakketprijzen getoond en wanneer je verder naar onder scrolt, vind je de prijzen van al onze extra opties. De prijs voor het laten polijsten van koplampen vind je terug tussen deze extra opties.

Hoe lang duurt auto laten polijsten?

Het is lastig om te zeggen hoeveel tijd we kwijt zullen zijn met het polijsten van je auto. Allereerst moeten we namelijk de buitenkant van de auto volledig reinigen voordat we kunnen beginnen met het schuren en polijsten. De precieze duur van de gehele klus hangt heel erg af van de status van de auto.

Wanneer er veel krassen op de auto zitten, zullen we langer bezig zijn dan wanneer er slechts enkele krassen zichtbaar zijn. Daarnaast hangt het ook af van de grootte van de auto. Met een kleine auto zoals een Mini Cooper zijn we uiteraard sneller klaar dan met een grote auto zoals een Range Rover Evoque.

Wat is het resultaat van een polijstbehandeling?

Een auto heeft een totaal andere uitstraling voor en na een polijstbehandeling. Voor de behandeling is de lak van een auto namelijk dof en glimt deze niet. Na de behandeling heeft de lak van de auto weer een mooie glans.

Kun je krassen uit auto poesen?

Onterecht denken sommige mensen dat het mogelijk is om krassen uit de autolak te poetsen. Wanneer een auto van buiten gepoetst wordt, wordt er echter alleen vuil verwijderd van de auto. Na een wasbeurt kan het zelfs voorkomen dat krassen extra zichtbaar worden omdat de rest van de auto er weer helemaal egaal uitziet.

Na auto poetsen beschermen auto lak met coating

Wanneer je auto net gepoetst is, zou je natuurlijk het liefste willen dat je auto voor altijd zo mooi blijft. Helaas is het onvermijdelijk dat er in de loop der tijd weer vuil op de auto terechtkomt en/of dat er een nieuw krasje ontstaat.

Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om de lak van je auto te beschermen. Het is namelijk mogelijk om een glas-coating aan te laten brengen. Afhankelijk van de kwaliteit van de gekozen glas-coating is de auto na plaatsing van de coating 1 tot 3 jaar beschermd tegen externe invloeden.

Externe invloeden waartegen een auto met een glas-coating beschermd is, zijn onder andere uv-straling, boomhars, vogelpoep, chemicalien, strooizout en teer. Glas-coatings van zeer hoge kwaliteit kunnen de auto zelfs beschermen tegen krassen.

Na auto poetsen beschermen auto lak met wax

Naast het beschermen van de autolak met een coating is het ook mogelijk om de autolak te beschermen met een waxlaag. Een waxlaag beschermd de auto tegen externe invloeden zoals de zon. Een waxlaag beschermd de auto minder lang dan een glass-coating.

Een waxlaag beschermd de auto namelijk 4 tot 6 maanden. Wanneer je de buitenkant van je auto laat poetsen door Glim Cleaning waxen wij de auto met een duurzame en hoogwaardige spray wax aan het einde van de behandeling.

Hoe polijst je een auto?

Zelf je auto polijsten is goedkoop, maar niet zonder risico’s. Het is daarom verstandig om je goed te laten informeren voordat je aan de slag gaat. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door video’s te bekijken op youtube. Daarnaast is het belangrijk om de juiste materialen aan te schaffen.

Online zijn er speciale sets verkrijgbaar zoals een doe-het-zelf koplamp polijst set. Echter, niet alle verkrijgbare sets zijn van goede kwaliteit. Check daarom altijd de reviews voordat je een bestelling plaatst.

Over de diensten van Glimcleaning

Naast het polijsten van auto’s biedt Glimcleaning nog veel meer diensten aan. Hieronder staan een aantal van onze populairste diensten op een rij:

Auto binnenkant reinigen

Naast polijsten kunnen wij ook je auto interieur reinigen op locatie. Wij bieden twee verschillende pakketten aan gericht op het reinigen van het interieur van auto’s namelijk het Premium Interieur pakket en het Ultimate Interieur pakket.

Daarnaast bieden wij ook twee pakketten aan waarbij zowel de binnen- als de buitenkant van de auto grondig onderhanden genomen wordt namelijk het Premium Combo pakket en het Ultimate Combo pakket.

Auto buitenkant reinigen

Ook wanneer de buitenkant van je auto een wasbeurt kan gebruiken, kun je terecht bij Glim Cleaning. Wij bieden namelijk twee verschillende pakketten aan gericht op het reinigen van het exterieur van auto’s namelijk het Ultimate Exterieur pakket en Premium Exterieur pakket.

Daarnaast zijn er ook twee verschillende pakketten te kiezen waarbij zowel de buiten- als de binnenkant van de auto grondig onderhanden genomen wordt namelijk het Ultimate Combo pakket en het Premium Combo pakket.

Conclusie

Als trotse autobezitter wil je natuurlijk niet rondrijden in een dof ogende auto vol met krassen. Het polijsten van je auto zorgt er voor dat de lak weer gaat glanzen en krasjes verdwijnen. Wij van Glim Cleaning zijn gespecialiseerd in het reinigen en polijsten van auto’s.

Het maken van een afspraak is erg makkelijk en kun je doen door ons een appje te sturen of door ons te bellen. We kijken er naar uit om aan de slag te gaan met jouw auto.

Wil jij je auto laten polijsten?

Neem dan even contact met ons op:

Telefoon: 06-84734598

Email: glimcleaning@hotmail.com

Menu