Bankstel reinigen

Is jouw bank toe aan een grondige poetsbeurt? Wij van Glim Cleaning kunnen jouw bankstel op professionele wijze reinigen waardoor zelfs de meest hardnekkige vlekken en geuren verwijderd worden.

Of je nu een stoffen, leren of suède bank hebt, wij beschikken over de juiste apparatuur en schoonmaakmiddelen om jouw bank weer te laten glimmen en lekker te laten ruiken.

Bankstel laten reinigen

Bankstel laten reinigen door Glim Cleaning

Wij zijn gevestigd in ’s-Hertogenbosch en komen kosteloos voorrijden wanneer je in een straal van 20km van Den Bosch woont. Als je er voor kiest om je bankstel te laten reinigen door Glim Cleaning, kun je eenvoudig een afspraak maken door ons te bellen of door ons een appje te sturen.

Eenmaal op locatie op de dag van de afspraak gaan we direct aan de slag. Wij reinigen bankstellen met een stoomreiniger waardoor zelfs de meest hardnekkige vlekken verwijderd worden. Daarnaast ontgeuren wij het bankstel waardoor het bankstel na de behandeling weer fris ruikt.

Bankstel reinigen kosten

De kosten om je bankstel te laten reinigen verschilt per bedrijf. Glim Cleaning berekent een vaste prijs per zitdeel. Het voordeel hiervan is dat mensen met een kleine bank niet evenveel hoeven te betalen als mensen met een grote bank. Onze actuele prijs voor het schoonmaken van je bankstel kun je terug vinden op onze website onder het kopje pakketten.

Wat zijn de voordelen van een bankstel reinigen door Glim Cleaning?

Het laten reinigen van je bankstel door Glim Cleaning heeft veel voordelen. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen op een rij:

  • Bankstel schoonmaken aan huis, wanneer jij dat wil
  • Gebruik van professionele apparatuur
  • Prijs wordt opgemaakt per zitdeel
  • Gebruik van hoogwaardige en duurzame schoonmaakmiddelen
  • Effectieve en bacterievrije reiniging

Waarom bankstel laten reinigen?

Het is sterk aan te raden om een professioneel bedrijf in te huren om je bankstel te laten reinigen. De meeste mensen hebben namelijk niet de juiste apparaten en schoonmaakmiddelen in huis.

Daardoor wordt vaak niet het gewenste resultaat bereikt en is het zelfs mogelijk dat het meubel blijvend beschadigd raakt. Daarnaast is het een hele klus om je bank volledig zelf te reinigen. Je kunt jezelf daarom flink wat tijd besparen door deze klus uit te besteden.

Hoe bankstel reinigen?

Bankstellen worden gemaakt van verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan stof, leer en suède. Wanneer je er voor kiest om zelf je bank te reinigen, is het belangrijk om goed in de gaten te houden van welk materiaal jouw bank gemaakt is.

Ieder type bank moet namelijk op een andere manier en met andere schoonmaakmiddelen gereinigd worden. Gebruik je de verkeerde techniek of het verkeerde middel dan kan de bank blijvend beschadigd raken. Mede daarom kiezen veel mensen er voor om hun bank door professionals te laten schoonmaken.

Stoffen bankstel reinigen

Er zijn veel verschillende huis-tuin-en-keukenmiddelen waarmee je een stoffen bank kunt reinigen. Denk bijvoorbeeld aan groene zeep, baking soda en azijn. Groene zeep is echter enkel effectief bij vlekken en niet geschikt voor het schoonmaken van de gehele bank.

Baking soda daarentegen werkt minder goed tegen vlekken, maar is wel geschikt voor het opfrissen van de volledige bank. Azijn is over het algemeen redelijk effectief, maar laat niet zo’n frisse geur achter. Verder zijn bovenstaande huis-tuin-en-keukenmiddelen niet in staat om het bankstel na de poetsbeurt te beschermen voor toekomstig vuil.

Al met al is een stoffen bank schoonmaken met groene zeep, baking soda of azijn niet ideaal. Gelukkig is er een andere effectieve manier om een stoffen bankstel grondig te reinigen.

Een stoffen bank kan namelijk effectief schoongemaakt worden met behulp van een stoomreiniger. Deze dieptereiniging zorgt er voor dat zelfs de meest hardnekkige vlekken verwijderd worden. Daarnaast biedt het apparaat tegelijkertijd een geurbehandeling omdat vieze geurtjes niet gemaskeerd, maar volledig uit de bank verwijderd worden.

Veel mensen hebben geen stoomreiniger in huis omdat de machine erg duur is om aan te schaffen. Daarom laten veel mensen hun bank reinigen door een gespecialiseerd bedrijf die wel beschikken over een stoomreiniger.

Lederen bankstel reinigen

Leer is een heel ander materiaal dan stof en daarom moet een lederen bank op een andere manier schoongemaakt worden dan een stoffen bank. Allereerst moet al het oppervlakkige vuil weggezogen worden met een stofzuiger.

Het is belangrijk om een meubelopzetstuk op de stofzuiger te plaatsen voordat je begint met zuigen omdat er anders beschadigingen kunnen ontstaan. Ook is het van belang om goed tussen de randen en kussens te zuigen omdat hier het meeste vuil ophoopt.

Na het stofzuigen, kun je de bank afnemen met een vochtige microvezeldoek. De doek moet vochtig gemaakt worden met gedemineraliseerd of afgekoeld gekookt water zonder zeep. Kalk en zeep kunnen namelijk vlekken veroorzaken op leer.
Vervolgens kun je het bankstel poetsen met een speciaal schoonmaakmiddel voor lederen meubels.

Het schoonmaakmiddel kan aangebracht worden door draaiende bewegingen te maken met een zachte spons. Het is belangrijk om niet te hard te boenen omdat het leer anders kan beschadigen. Nadat de gehele bank is ingewreven met het schoonmaakmiddel kun je de bank deppend en wrijvend met draaiende bewegingen droogmaken met een zachte doek.

Ondanks het droogmaken van de bank met een droge doek blijft de bank nog 1 á 2 uur vochtig.
Nadat de bank 1 á 2 uur gedroogd heeft, is het sterk aan te raden om de bank te beschermen tegen toekomstig vuil door een leerverzorging aan te brengen. Leer protectie middelen zijn verkrijgbaar in een spray en vloeibare vorm.

Volg de stappen van de gebruiksaanwijzing van het gekozen middel om het middel op de juiste manier te gebruiken. Na het aanbrengen van het middel is het aan te raden om de bank een hele nacht te laten drogen. Al met al is het een hele klus om een lederen bank te reinigen. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun bankstel te laten reinigen door een professioneel bedrijf.

Suède bankstel reinigen

Suède bankstellen zijn razend populair. Suède is een zachte ledersoort met een luxe uitstraling. Het nadeel aan suède bankstellen is dat suède vatbaar is voor vuil en het materiaal daarnaast lastig schoon te maken is. Wanneer je namelijk een verkeerd schoonmaakmiddel gebruikt, kunnen er lelijke plekken ontstaan.

Wel effectief is het om een suède bankstel te reinigen met behulp van een speciale borstel en stoomreiniger. De speciale borstel voor suède zorgt er namelijk voor dat het oppervlakkige vuil verwijderd wordt. Een behandeling met een stoomreiniger zorgt er voor dat nare geurtjes en diep doorgedrongen vuil verwijderd wordt.

Het grondig schoonmaken van een suède bankstel is een flinke klus. Mede daarom kiezen veel mensen er voor om hun suède bankstel te laten reinigen door een professioneel bedrijf.

5 tips om je bank schoon te maken

Wanneer je er toch voor kiest om zelf je bank schoon te maken, helpen de volgende tips om het beste resultaat te bereiken.

  1. Gebruik schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor het materiaal van jouw bankstel
  2. Raadpleeg het internet om er achter te komen op welke manier je jouw type bankstel het beste kunt reinigen
  3. Maak ronde bewegingen tijdens het poetsen om geen strepen achter te laten
  4. Laat het bankstel na de behandeling goed drogen voordat je er weer op gaat zitten
  5. Behandel het bankstel na de behandeling met een speciaal middel om het bankstel te beschermen tegen toekomstig vuil

Bank laten impregneren

Wanneer je je bank laat impregneren, zorg je er voor dat de bank beschermd is tegen vuil. Tijdens het impregneren wordt er als het ware een beschermlaag aangebracht waardoor vuil zich niet meer kan hechten aan de bank, maar er slechts op blijft liggen.

Hierdoor trekken vuil en vlekken niet meer in de bank. Wanneer je langer plezier wil hebben van je bank is het aan te raden om een nieuw bankstel voor gebruik te laten impregneren. Ook na een reinigingsbeurt is het mogelijk en verstandig om je bank (opnieuw) te impregneren.

Over Glim Cleaning

Naast het reinigen van bankstellen zijn wij ook in te huren om je auto interieur en/of exterieur te reinigen. Wij bieden zes verschillende pakketten aan waardoor je veel keuze hebt en een geschikt pakket kunt kiezen voor jouw auto. Daarnaast bieden we ook nog veel extra opties aan zoals een kleibehandeling, motorruimte reiniging en leder conditionering.

De actuele prijzen van al onze pakketten en overige diensten zijn terug te vinden op onze website onder het kopje pakketten. Ook is het mogelijk om ons in te huren om je gestoffeerde trap te laten reinigen. Wij kunnen zowel trappen met halve maantjes als volledig beklede trappen reinigen. Onze actuele prijzen voor het laten reinigen van één of meerdere trappen vind je terug onder het kopje pakketten op onze website.

Naast het reinigen van bankstellen biedt Glim Cleaning nog veel meer diensten aan. Hieronder staan een aantal van onze populairste diensten op een rij:

Bankstel reinigen?

Neem dan even contact met ons op:

Telefoon: 06-84734598

Email: glimcleaning@hotmail.com

Menu