Koplampen polijsten

Bij Glim Cleaning kun je de koplampen van je auto op professionele wijze laten polijsten. Wij zijn een carcleaning bedrijf en zijn gespecialiseerd in het grondig poetsen en polijsten van alle soorten auto’s. Na onze polijstbehandeling zien de koplampen van je auto er weer uit als nieuw. Wij gebruiken namelijk hoogwaardige polijstmiddelen en werken met de modernste technieken.

Koplamp polijsten

Op den duur worden de koplampen van je auto steeds doffer. Dit komt onder andere door zonlicht, regen en vuil van de weg. Als je koplampen dof zijn, kun je deze weer helder krijgen door ze te laten polijsten. Omdat polijsten een zeer precieze klus is, kiezen veel mensen er voor om de klus uit te besteden aan professionals. Wij van Glim Cleaning staan voor je klaar om je koplampen weer zo goed als nieuw te krijgen.

Koplampen polijsten prijs

De kosten voor het laten polijsten van koplampen verschilt per carcleaning bedrijf. Glim Cleaning berekent een vaste prijs per koplamp. Onze actuele prijs voor het laten polijsten van je koplampen kun je terugvinden onder het kopje tarieven op onze website. Regelmatig stunten wij met aanbiedingen. Door een goede aanbieding mee te pakken, ben je een stuk voordeliger uit.

Polijsten koplampen op locatie

Wij van Glim Cleaning werken op locatie. Dit betekent dat je je auto niet weg hoeft te brengen naar een garage, maar dat wij naar jouw locatie toe komen. Het voordeel hiervan is dat het niet nodig is om vervangend vervoer te regelen. Ook hoef je niet te wachten omdat je gewoon thuis kunt blijven. Tot slot hoef je je auto niet alleen achter te laten en kun je precies zien hoe wij te werk gaan.

Waar auto koplampen polijsten in Den Bosch?

Glim Cleaning is een Bosch bedrijf. Dit betekent dat wij vooral actief zijn binnen een straal van 20 kilometer van ’s-Hertogenbosch. Je hoeft bij ons namelijk geen voorrijkosten te betalen als je in de buurt van Den Bosch woont. Woon je verder dan 20 kilometer van ’s-Hertogenbosch en wil je toch gebruik maken van onze dienst? Dat is zeker mogelijk. Wel betaal je in dat geval een kleine bijdrage van 50 cent per gereden kilometer.

Wat zijn de voordelen van koplampen polijsten bij Glim Cleaning?

Het laten polijsten van de koplampen van je auto door Glim Cleaning heeft diverse voordelen. Hieronder staan enkele belangrijke voordelen op een rij:

  • Wij hanteren een scherpe prijs-kwaliteitverhouding
  • Wij polijsten aan huis
  • Wij gebruiken duurzame en hoogwaardige polijstmiddelen
  • Wij gebruiken de modernste technieken
  • Wij brengen geen voorrijkosten in rekening als je in Den Bosch of omstreken woont

Plastic koplampen polijsten

Koplampen gemaakt van plastic kunnen na verloop van tijd doffer worden. Volgens sommigen is het mogelijk om plastic koplampen te polijsten met behulp van tandpasta. Wij van Glim Cleaning raden echter aan om niet te werken met huis-tuin-en-keukenmiddelen om er zeker van te zijn dat je je auto niet per ongeluk beschadigd.

Kunststof koplampen polijsten

Bij veel nieuwe auto’s zijn de koplampen gemaakt van kunststof waar een coating overheen zit. De coating over het kunststoffen frame kan door zonlicht, regen en vuil van de weg verkleuren. Als de coating van jouw auto dof is geworden dan is het verstandig om direct actie te ondernemen. Wij van Glim Cleaning komen graag langs om de koplampen van je auto weer helder te maken met behulp van een hoogwaardig polijstmiddel.

Glazen koplampen polijsten

Vroeger werden koplampunits gemaakt van glas. Als je een oude auto hebt, is het daarom mogelijk dat jouw auto nog glazen koplampen heeft. Het polijsten van glazen koplampen heeft minder effect in vergelijking met koplampen gemaakt van plastic of kunststof en wordt daarom vrijwel nooit gedaan.

Gelukkig is de noodzaak voor het polijsten van glazen koplampen daarentegen ook minder groot. Glas is namelijk minder gevoelig voor invloeden zoals zonlicht, regen en vuil van de weg. Als je toch merk dat de lichtopbrengst achteruitgaat dan is het slim om de koplampen grondig te reinigen met behulp van water met citroen of cif.

Waarom koplampen laten polijsten?

Het hebben van doffe koplampen zorgt er ten eerste natuurlijk voor dat je auto er niet op zijn best uitziet. Daarnaast is het echter ook gevaarlijk om met doffe koplampen te rijden aangezien je minder zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Ook kan je auto worden afgekeurd tijdens een apk-keuring als de lichtopbrengst te laag is. Het is daarom zeer belangrijk om op tijd je koplampen te laten polijsten.

Hoe vaak koplampen polijsten?

Hoe vaak je de koplampen van je auto moet polijsten is lastig te zeggen. Een auto die altijd buiten staat, heeft bijvoorbeeld meer te verduren dan een auto die vaak in een garage staat. Het is daarom belangrijk om zelf in de gaten te houden of de koplampen van je auto nog mooi helder zijn.

Wanneer koplampen laten polijsten?

Het is belangrijk om je koplampen op tijd te laten polijsten zodat er geen gevaarlijke situaties op de weg kunnen ontstaan. Je kunt er op twee manieren achter komen dat je koplampen toe zijn aan een polijstbeurt. Ten eerste kun je het merken tijdens het autorijden.

Als je merkt dat je in het donker minder goed zicht hebt dan is de kans groot dat je koplampen dof zijn geworden. Ten tweede is het slim om regelmatig even naar je koplampen te kijken om te controleren of ze nog helder zijn.

Koplampen vervangen of polijsten?

Het laten vervangen van koplampen is redelijk prijzig. Je betaalt namelijk niet alleen voor de nieuwe koplampen, maar ook voor het laten demonteren en monteren van de oude en nieuwe koplampen. Daarom is het vrijwel altijd voordeliger om voor polijsten te kiezen. Je kunt dan namelijk flink wat geld besparen.

Hoe zelf koplampen polijsten?

Het is mogelijk om zelf je koplampen te polijsten. Je hebt hiervoor een aantal dingen nodig namelijk twee microvezeldoeken, een polijstmiddel en een polijstspons. Hieronder vind je alle stappen die je moet doorlopen op een rij:

  1. Maak allereerst de koplamp schoon met behulp van een microvezeldoek en een mild schoonmaakmiddel
  2. Doe een klein beetje polijstmiddel op de polijstspons
  3. Wrijf met de polijstspons over de koplamp met ronde bewegingen
  4. Neem de koplamp af met een schone microvezeldoek

Risico’s zelf koplampen polijsten

Hoewel het polijsten van koplampen niet moeilijk lijkt, zijn er toch enkele gevaren. Allereerst is het belangrijk om een geschikt polijstmiddel te gebruiken. Een te agressief middel kan je auto namelijk beschadigen. Ten tweede is het belangrijk om niet te hard te wrijven. Als je namelijk te hard wrijft, kunnen er krassen ontstaan.

Ook kan te hard wrijven er voor zorgen dat het plastic of de coating blijvend beschadigd raakt. Als je geen risico wil lopen om je auto onnodig te beschadigen, is het aan te raden om een professioneel bedrijf in te schakelen.

Wat is een goede polijst set?

Er zijn verschillende merken met polijst sets in het assortiment. Sommige sets zijn kwalitatief beter dan andere sets. Als je een polijst set koopt, is het belangrijk om te checken of de set compleet is. Een complete set zou in ieder geval een polijstspons, een polijstmiddel en meerdere microvezeldoekjes moeten bevatten.

Een aantal bekende merken met kwalitatief goede sets in het assortiment zijn Chemical Guys, Mothers en Meguiar’s. Voordat je een set aanschaft, is het altijd slim om even de reviews te lezen. Hierdoor weet je of andere mensen tevreden zijn met een bepaald product.

Wat is een goed polijstmiddel?

Er zijn verschillende merken met polijstmiddelen in het assortiment. Sommige middelen zijn kwalitatief beter dan andere middelen. Als je een middel koopt, is het ten eerste belangrijk om te checken voor welk materiaal het middel geschikt is. Het is namelijk van belang om altijd een middel te gebruiken die geschikt is voor het materiaal waar de koplampen van jouw auto van zijn gemaakt.

Ten tweede is het belangrijk om een mild middel te gebruiken. Het gebruiken van een agressief middel kan namelijk leiden tot beschadigingen. Tot slot is het handig dat het middel makkelijk te reinigen is. Na het polijsten, kun je het middel dan namelijk eenvoudig afnemen met een microvezeldoek.

Een aantal bekende merken met kwalitatief goede polijstmiddelen in het assortiment zijn Commandant, WD40, 3M en Turtle wax. Voordat je een bepaald middel gaat bestellen, is het verstandig om altijd even een kijkje te nemen bij de reviews. Hierdoor kom je er namelijk achter of andere mensen tevreden zijn over het middel.

Extra diensten

Naast het laten polijsten van koplampen kun je bij Glim cleaning ook terecht voor de volgende diensten:

Autobekleding reinigen
Auto interieur reinigen
Auto poetsen
Auto polijsten
Bankstel reinigen
Boot polijsten
Cabriodak reinigen
Polyester boot poetsen
Tapijt reinigen
Terras schoonmaken
Vloerbedekking trap reinigen

Conclusie

Als je zelf je koplampen polijst, is de kans op beschadigingen groot. Vooral als je niet de juiste middelen en technieken gebruikt. Wanneer je de koplampen van je auto op professionele wijze wil laten polijsten, kun je Glim Cleaning inschakelen. Wij kijken er naar uit om aan de slag te gaan met jouw auto.

Wil jij koplampen laten polijsten?

Neem dan even contact met ons op:

Telefoon: 06-84734598

Email: glimcleaning@hotmail.com

Menu