Tapijt reinigen

Is jouw tapijt toe aan een grondige reiniging? Wij van Glim Cleaning kunnen jouw vloerkleed op professionele wijze reinigen waardoor je tapijt er weer uit ziet als nieuw. Of je nu een hoogpolig, laagpolig, wollen, Perzisch of Berber tapijt hebt, wij hebben de juiste schoonmaakmiddelen en apparatuur in huis om je vloerkleed weer volledig vlekvrij te maken en lekker te laten ruiken.

Tapijt laten reinigen aan huis door Glim Cleaning

Glim Cleaning opereert in en rondom ’s-Hertogenbosch. Als je binnen een straal van 20 kilometer van Den Bosch woont, komen we kosteloos voorrijden. Je kunt zeer eenvoudig een afspraak bij ons maken door simpelweg een appje te sturen of telefonisch contact op te nemen.

Wij reinigen tapijten met een stoomreiniger waardoor zelfs diep doorgedrongen vlekken verwijderd worden. Daarnaast zorgen we er voor dat het vloerkleed na de behandeling weer heerlijk fris ruikt.

Tapijt laten reinigen kosten

De prijzen om je tapijt te laten reinigen kunnen verschillen per bedrijf. Glim Cleaning biedt een scherpe prijs waardoor je niet onnodig te veel betaald. Onze actuele prijzen voor het laten reinigen van je vloerkleed, kun je terugvinden onder het kopje pakketten op onze website.

Wat zijn de voordelen van een tapijt reinigen door Glim Cleaning?

Het laten schoonmaken van je tapijt door Glim Cleaning heeft meerdere voordelen. Hieronder staan een aantal voordelen op een rij:

 • Wij bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Wij maken je tapijt schoon aan huis
 • Wij komen langs op een door jouw gewenst tijdstip
 • Wij maken gebruik van duurzame en hoogwaardige schoonmaakmiddelen
 • Wij maken gebruik van professionele machines
 • Wij bieden een bacterievrije en effectieve reiniging

Waarom tapijt laten reinigen?

Je vraagt je wellicht af waarom je een professioneel bedrijf zou inhuren om je vloerkleed te laten reinigen in plaats van zelf aan de slag te gaan. Zelf tapijt reinigen is echter een flinke klus die best wat tijd en moeite kost. Ten tweede hebben veel mensen niet de juiste schoonmaakmiddelen en/of machines in huis om hardnekkige vlekken en nare geuren effectief te verwijderen.

Ten derde is er een groot risico dat je je vloerkleed beschadigd als je niet het juiste schoonmaakmiddel en/of de juiste machine gebruikt. Al met al, is het effectiever en veiliger om een professioneel bedrijf in te huren.

Hoe reinig je een tapijt?

De vraag: ‘Hoe tapijt reinigen?’ is niet eenvoudig om te beantwoorden. Er zijn namelijk super veel verschillende soorten vloerkleden. Denk bijvoorbeeld aan een hoogpolig, laagpolig, wollen, Perzisch en Berbers tapijt. Voor ieder type vloerkleed zijn er weer andere schoonmaakmiddelen en technieken nodig om het vloerkleed effectief te reinigen.

Als je het verkeerde schoonmaakmiddel of de verkeerde techniek gebruikt dan is het mogelijk dat je je tapijt beschadigd. Daarom maken veel mensen de keuze om hun vloerkleed te laten schoonmaken door professionals.

Hoogpolig tapijt reinigen

Zoals de naam al doet vermoeden heeft een hoogpolig tapijt een hoge pool. De polen kunnen maar liefst 2 tot 15 centimeter hoog zijn. Veel mensen beschouwen een hoogpolig vloerkleed als zacht en comfortabel. Het nadeel van een hoogpolig vloerkleed is dat er snel stof, haren en kruimels tussen de polen gaan zitten.

Het is daarom belangrijk om een hoogpolig vloerkleed minimaal 3 keer per week te stofzuigen. Hierdoor voorkom je dat stof, haren en kruimels zich permanent aan de polen gaan hechten. Daarnaast zorg je er voor dat de polen weer netjes rechtovereind gaan staan. Als je een hoogpolig tapijt gaat stofzuigen, is het belangrijk om een mondstuk te gebruiken speciaal voor vloerkleden.

Als je een vlek ontdekt in je hoogpolig tapijt is het verstandig om deze zo snel mogelijk te behandelen. Allereest dep je de vlek droog met een droge doek. Daarna maak je de doek nat met lauw water en een beetje schoonmaakazijn. Vervolgens leg je de natte doek op de vlek en plaats je iets zwaars op de doek. Tot slot wacht je tot de doek volledig droog is en de doek de vlek heeft geabsorbeerd.

Laagpolig vloerkleed reinigen

Een laagpolig tapijt heeft zoals de naam al doet vermoeden een lage pool. De polen zijn maximaal 1 centimeter hoog. Het voordeel hiervan is dat stof, haren en kruimels minder makkelijk tussen de polen gaan zitten in vergelijking met hoogpolige vloerkleden.

Ondanks dat stof, haren en kruimels minder makkelijk tussen de polen gaan zitten, is het toch belangrijk om een laagpolig vloerkleed minstens 2 of 3 keer per week stof te zuigen. In het kleed nestelt zich namelijk ook onzichtbaar vuil. Het is het meest effectief om de slang uit de steel te halen en op je knieën strook voor strook te zuigen.

Als er een vlek in je laagpolige vloerkleed zit, kun je deze verwijderen met soda en azijn. Allereest giet je een beetje azijn op de vlek. Vervolgens strooi je een grote hoeveelheid baking soda over de vlek en giet je er een beetje lauwwarm water overheen. Daarna is het belangrijk om het mengsel ongeveer een uur zijn werk te laten doen.

Na een uur kun je het mengsel opzuigen met een stofzuiger en is de vlek geabsorbeerd. Bij hardnekkige vlekken is het soms noodzakelijk om bovenstaande stappen meerdere malen te herhalen.

Wollen tapijt reinigen

Wollen vloerkleden worden gemaakt van korte stukjes schapenwol. Vloerkleden gemaakt van wol zijn zacht en daarom erg comfortabel. Het nadeel van een wollen vloerkleed is dat vuil makkelijk ophoopt. Daarom is het belangrijk om meerdere keren per week te stofzuigen met behulp van een geschikte opzetborstel.

Daarnaast is het aan te raden om het kleed regelmatig goed uit te kloppen of schudden. Ook is het slim om het kleed eens in de zoveel tijd buiten te laten luchten. Vlekken verwijderen uit een wollen vloerkleed kan op verschillende manieren. Ten eerste is het mogelijk om de vlek te verwijderen met behulp van bakpoeder. Dit is vooral doeltreffend bij koffievlekken.

Ten tweede is het mogelijk om zout te gebruiken. Dit is vooral effectief bij wijnvlekken. Tot slot is schoonmaakazijn een doeltreffend middel voor verschillende soorten vlekken. Om vlekken effectief te verwijderen, is het belangrijk om te deppen in plaats van te wrijven.

Perzisch vloerkleed schoonmaken

Een Perzisch vloerkleed is de benaming voor een kleed die met de hand is gemaakt in Iran/Perzië. Perzische vloerkleden worden gemaakt van onder andere de materialen zijde, schapenwol en katoen. Ter verzorging van het kleed is het verstandig om regelmatig beide zijdes te stofzuigen.

Het verwijderen van vlekken in een Perzisch tapijt is erg eenvoudig. Allereest maak je een mengsel van 1/10 schoonmaakazijn, 9/10 water en een scheut wasmiddel. Vervolgens doe je een deel van het mengsel op de vlek en schrob je het tapijt met behulp van een spons of borstel.

Tijdens het schrobben is het belangrijk dat je het tapijt niet te nat maakt en telkens in dezelfde richting werkt. Na het schrobben is het van belang om het tapijt te laten drogen. Zorg altijd dat het kleed plat op de grond en niet in de zon ligt.
Wanneer er geen vlekken op je Perzische kleed zitten, maar je het kleed toch wil opfrissen, kun je dit doen met behulp van zuiveringszout.

Bestrooi het kleed met zuiveringszout voordat je naar bed gaat en laat het zout de gehele nacht intrekken. De volgende ochtend verwijder je het zout door het kleed te stofzuigen. Hierdoor zijn alle nare geuren geabsorbeerd.

Berbers voerkleed schoonmaken

Een Berbers vloerkleed wordt gemaakt van wol. Om langer plezier te hebben van je Berber vloerkleed is het belangrijk om regelmatig goed te stofzuigen. Vlekken verwijderen doe je door te deppen in plaats van te wrijven. Qua schoonmaakmiddel is het belangrijk om een middel te gebruiken dat geschikt is voor wol.

Wat is een tapijt reiniger?

Een tapijtreiniger is een apparaat waarmee je op eenvoudige wijze een tapijt kunt reinigen. Het apparaat maakt sop en met behulp van een sproeifunctie wordt het sop gelijkmatig over het vloerkleed verspreid. Naast een sproeifunctie heeft het apparaat ook een zuigfunctie waarmee het sop inclusief vuil weer opgezogen wordt.

Oma’s tips om zelf je vloerkleed te reinigen

Er zijn veel huis-tuin-en-keukenmiddelen waarmee je vlekken uit je vloerkleed kunt verwijderen. Hieronder staan de meest effectieve middelen op een rij:

 • Bakpoeder en water: effectief bij hardnekkige vlekken
 • Zout: effectief bij wijnvlekken
 • Groene zeep: effectief bij normale vlekken
 • Wasverzachter: effectief bij hardnekkige vlekken
 • Biotex: effectief bij grasvlekken
 • Citroen, waspoeder en water: effectief voor vlekken op een wit tapijt
 • HG tapijtreiniger: effectief voor vlekken op een synthetisch tapijt

Over Glim Cleaning

Je (trap) tapijt laten reinigen aan huis, dat kun je het beste aan Glim Cleaning overlaten. Met behulp van een stoomreiniger en hoogwaardige schoonmaakmiddelen zorgen we er voor dat je vloerkleed weer helemaal schoon en fris wordt. Naast het schoonmaken van vloerkleden zijn we ook gespecialiseerd in het grondig reinigen van auto’s en bankstellen.

Het grondig schoonmaken van een tapijt is een hele klus. Wij van Glim Cleaning nemen deze klus graag van je over. Wij gaan namelijk op secure wijze te werk waardoor jouw tapijt weer lekker fris ruikt en vlekvrij is.

Naast het reinigen van bankstellen biedt Glim Cleaning nog veel meer diensten aan. Hieronder staan een aantal van onze populairste diensten op een rij:

Wil jij een tapijt laten reinigen?

Neem dan even contact met ons op:

Telefoon: 06-84734598

Email: glimcleaning@hotmail.com

Menu