Terras schoonmaken

Is jouw terras, vlonder, schutting of trap toe aan een grondige schoonmaakbeurt? Wij van Glim Cleaning kunnen jouw terras op een professionele manier reinigen waardoor je terras er weer helemaal schoon en fris uitziet. Of je nu een terras hebt van hout, leisteen, natuursteen, composiet of klinkers, wij hebben de juiste apparatuur en schoonmaakmiddelen in huis om alle aanslag op je terras te verwijderen.

Terras laten reinigen aan huis door Glim Cleaning

Wij van Glim Cleaning opereren vooral in de omgeving ’s-Hertogenbosch. Wanneer je namelijk binnen een straal van 20km van Den Bosch woont, hoef je geen voorrijkosten te betalen. Het maken van een afspraak met ons is erg eenvoudig. Je kunt namelijk een afspraak maken door telefonisch contact op te nemen of door een appje te sturen. Wij reinigen terrassen met behulp van professionele apparatuur waardoor al het groen op een effectieve manier verwijderd wordt.

Terras laten reinigen prijs

Ieder bedrijf hanteert zijn eigen prijzen voor het schoonmaken van een terras. Glim Cleaning biedt een scherpe prijs aan die gebaseerd is op de grootte van het terras. Het voordeel hiervan is dat iemand met een klein oppervlak niet dezelfde kosten hoeft te betalen als iemand met een groot oppervlak. De actuele prijzen voor het laten schoonmaken van je terras door Glim Cleaning kun je vinden op onze website onder het kopje tarieven.

Wat zijn de voordelen van je terras schoonmaken door Glim Cleaning?

Het laten reinigen van je terras door Glim Cleaning biedt diverse voordelen. Hieronder staan enkele pluspunten van onze werkwijze op een rij:

 • Wij maken gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen
 • Wij maken gebruik van professionele apparatuur
 • Wij bieden een scherpe prijs-kwaliteitverhouding
 • Wij komen langs op het moment dat het jou uitkomt

Waarom terras reinigen?

Regelmatig je terras laten reinigen, is sterk aan te raden. Na verloop van tijd ontwikkelt er namelijk groene aanslag waardoor je terras er minder mooi uit gaat zien. Daarnaast kan groene aanslag er voor zorgen dat het terras glad wordt waardoor de kans op uitglijden toeneemt.

Zelf je terras reinigen is een hele klus en daarom kiezen veel mensen er voor om deze klus uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Ook voor het behoud van je terras is het slim om een professioneel bedrijf in te schakelen zodat je niet per ongeluk beschadigingen veroorzaakt door het gebruik van ongeschikte apparatuur en/of schoonmaakmiddelen.

Houten terras schoonmaken

Om op een effectieve manier een houten terras schoon te maken, is het van belang om de volgende stappen te doorlopen. De eerste stap is het verwijderen van losliggend vuil zoals takken en bladeren. De tweede stap is het maken van een mild reinigingsmiddel waarbij het belangrijk is om geen middelen te gebruiken die het hout kunnen aantasten.

De derde stap is het boenen van het terras met behulp van een spons of een zachte borstel. De vierde stap is het afspoelen van het terras nadat het reinigingsmiddel enkele minuten heeft kunnen intrekken waardoor het vuil is losgeweekt. Tot slot is het van belang om het hout goed te laten drogen voordat je er meubels plaatst of overheen loopt.

Al met al is het reinigen van een houten terras een grote klus waardoor veel mensen er voor kiezen om een professioneel bedrijf in te schakelen.

Natuurstenen terras schoonmaken

Om je natuurstenen terras weer helemaal schoon te krijgen, moet je enkele stappen doorlopen. Ten eerste is het verstandig om losliggend vuil te verwijderen door grondig te vegen met een bezem. Ten tweede verdeel je een mild reinigingsmiddel over het gehele terras waarbij het belangrijk is dat het reinigingsmiddel geen agressieve of zure bestandsdelen bevat zodat het natuursteen niet beschadigd.

Ten derde schrob je alle tegels grondig waardoor het vuil losweekt. Tot slot is het belangrijk om de stenen volledig op te laten drogen voordat je er weer overheen loopt. Omdat het schoonmaken van natuurstenen tegels een grote klus is, kiezen veel mensen ervoor om de klus uit te besteden.

Klinkers reinigen

Veel mensen hebben klinkers als bestrating in hun tuin. Klinkers zijn namelijk erg praktisch en kunnen eenvoudig schoongemaakt worden. Klinkers kunnen schoongemaakt worden met verschillende schoonmaakmiddelen zoals groene zeep, azijn, baking soda en een terras reiniger speciaal voor klinkers. Biotex en waspoeder kunnen beter niet gebruikt worden omdat er een kans is dat de klinkers door deze middelen verkleuren.

Betonnen terras reinigen

Na verloop van tijd kunnen er vlekken, aanslag, mos en algen op je betonnen terras zichtbaar worden. Allereerst is het van belang om losliggend vuil te verwijderen door te vegen met een bezem en de vloer af te spoelen met behulp van een tuinslang.

Vervolgens kun je een reinigingsmiddel gebruiken om het beton mee te schrobben waardoor vlekken, aanslag, mos en algen verwijderd worden. Het reinigen van een betonnen terras is een hele klus en daarom is het sterk aan te raden om de klus uit te besteden aan een professional.

Terras schoonmaken met hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger is een handige machine voor verschillende schoonmaakklussen. Het apparaat spuit water onder hoge druk waardoor vuil en aanslag op een effectieve manier wordt verwijderd. Voordat je start met het schoonmaken van je terras met een hogedrukreiniger is het aan te raden om bladeren en takken te verwijderen.

Daarna is het slim om met een tuinslang losliggend vuil weg te spoelen. Vervolgens zet je het apparaat aan en begin je aan de zijkant van het terras en werk je steeds verder naar binnen toen. Voor het beste resultaat hou je de spuitlans 20 tot 30 centimeter boven het oppervlak. Niet iedereen heeft een hogedrukreiniger en daarom kan het slim zijn om een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren.

Welke hogedrukreiniger is geschikt voor het schoonmaken van het terras?

Kärcher heeft een groot aanbod op het gebied van hogedrukreinigers. Een aantal hogedrukreinigers van het merk die uitermate geschikt zijn voor het reinigen van je terras staan hieronder op een rij:

 • Kärcher K4 Full Control Home: uitermate geschikt voor het schoonmaken van kleine en middelgrote terrassen
 • Kärcher K7 Premium Full Control Plus Home: uitermate geschikt voor het reinigen van grote terrassen
 • Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home: uitermate geschikt voor het reinigen van grote en middelgrote terrassen

Terras schoonmaken met een stoomreiniger

Stoomreinigers kunnen gebruikt worden voor verschillende schoonmaakklussen. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van badkamertegels of keukentegels. Desondanks is het niet aan te raden om een stoomreiniger te gebruiken om je terras te reinigen. Stoomreinigers beschikken namelijk niet over voldoende druk waardoor groene aanslag en vuil niet verwijderd wordt.

Hoe reinig je een terras?

Terrassen worden van verschillende materialen gemaakt en ieder materiaal dient op een andere wijze schoongemaakt worden. Het gebruiken van een verkeerd schoonmaakmiddel kan er namelijk voor zorgen dat het materiaal aangetast wordt. Het is daarom verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen. Professionals weten namelijk precies welke middelen geschikt zijn om te gebruiken.

Zelf terras reinigen: 5 tips

Als je besloten hebt toch zelf aan de slag te gaan om je terras weer helemaal schoon te maken, zijn er een aantal tips die er voor zorgen dat je op een effectieve manier te werk kunt gaan:

 1. Zorg er ten eerste voor dat je alle benodigdheden in huis hebt voordat je start met schoonmaken zodat je in één keer door kunt en geen tijd verliest
 2. Start altijd met het verwijderen van losliggend vuil zoals zand, takken en bladeren zodat je effectiever te werk kunt gaan
 3. Gebruik enkel schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor het materiaal waarvan jouw terras is gemaakt zodat je het materiaal niet onnodig beschadigd
 4. Laat het terras goed drogen na de schoonmaakbeurt voordat je er weer overheen gaat lopen
 5. Zorg dat je voldoende tijd hebt zodat je grondig in plaats van oppervlakkig kunt reinigen

Hoe voegen van het terras schoonmaken?

Net als de tegels kunnen ook de voegen op den duur erg vies worden. Gelukkig zijn er speciale schoonmaakmiddelen verkrijgbaar waarmee je de voegen op een effectieve wijze kunt reinigen. Breng het schoonmaakmiddel aan en laat het middel enkele minuten intrekken.

Vervolgens kun je met behulp van een voegenborstel de voegen schrobben. Na het schrobben, kun je de voegen afspoelen met water om het schoonmaakmiddel en vuil te verwijderen. Vervolgens laat je de voegen goed drogen.

Over Glim Cleaning

Glim Cleaning is een professioneel schoonmaakbedrijf gespecialiseerd in diverse schoonmaakklussen. Wij bieden verschillende pakketten aan waardoor er altijd een geschikt pakket te vinden is voor jouw schoonmaakklus. Wij werken met de nieuwste apparatuur en effectieve reinigingsmiddelen waardoor het resultaat optimaal is. Het maken van een afspraak met ons is erg makkelijk doordat je simpelweg kunt bellen of een appje kunt sturen.

Extra diensten

Naast het reinigen van terrassen verrichten wij nog veel andere diensten. Hieronder staan enkele andere diensten op een rij:

Autobekleding reinigen
Auto interieur reinigen
Auto poetsen
Auto polijsten
Bankstel reinigen
Boot polijsten
Cabriodak reinigen
Polyester boot poetsen
Tapijt reinigen
Koplampen polijsten
Vloerbedekking trap reinigen

Conclusie

Door Glim Cleaning in te schakelen, ben je er zeker van dat je terras er na de behandeling weer uit ziet als nieuw. Wij kijken er naar uit om aan de slag te gaan met jouw terras en horen het daarom graag als je onze hulp goed kunt gebruiken.

Wil je het terras laten reinigen?

Neem dan even contact met ons op:

Telefoon: 06-84734598

Email: glimcleaning@hotmail.com

Menu